7 ting, ingen fortalte mig om veganisme

1. Du kan få alt det protein, du har brug for

Når du bliver veganer, ser det ud til, at alle omkring dig pludselig bliver ernæringslæger. Det ser ud til at være en god ting, fordi de holder af dig og vil sikre sig, at du træffer det rigtige valg for din krop.

Det første spørgsmål, jeg blev stillet som vegansk bodybuilder, var noget i retning af "Dude, hvor får du dit protein fra?" Det blev blandet ind med et par andre såsom "Vil du dø af proteinmangel?".

Det korte svar er selvfølgelig nej. Jeg er stadig i live. Jeg vil ikke lyve for dig ved at sige, at jeg ikke var bange, da jeg lærte ny ernæring. Jeg troede, at jeg ville have brug for valleproteinmælk for at minimere spildet fra min træning.

Jeg tog fejl. Efter at være blevet veganer, så jeg ud til at være blevet voksen: Jeg kunne selvfølgelig få alt det protein, jeg havde brug for, og meget mere. Og det betød ikke at spise vegansk proteinpulver. Der er masser af sunde plantekilder til protein, du skal bare vide, hvor du kan finde dem.

2. Din krop vil takke dig.

Siden jeg blev veganer, har min krop fundet sin sande charme. Sundheden er bedre, styrken er større, jeg er slankere, fordøjelsen er bedre, huden er bedre, mit hår er stærkt og skinnende... Okay, nu lyder jeg som en reklame for hesteshampoo... Men jeg føler, at min krop takker mig hver dag: min energipræstation er høj, jeg kan opnå alt, hvad jeg ønsker i livet, vel vidende at min krop vil præstere på sit højeste.

3. Du kan forkæle dig selv

Jeg elsker velsmagende godbidder. Og hvem er ikke det? Mange mennesker undgår veganisme på grund af restriktioner. Men dette er en vrangforestilling. Der er nogle fødevarer, som veganere vælger ikke at spise, men hele ideen om "begrænsninger" springer alle de varer over, som veganere spiser. Og tro mig, der er mange. Begynd at liste frugter og grøntsager, og du vil forstå alt.

Men det er ikke alt, venner. Der er mange sunde fødevarer til veganere, uanset om de er "tilfældigt veganske" eller specifikke veganske fødevarer.

"Åh, men jeg kan bare ikke leve uden...," tænker du. "Jeg vil savne…"

For mange mennesker er ideen om en vegansk kost svært at forestille sig livet uden bestemte fødevarer. Men faktum er, at det vegetariske marked vokser. I disse dage kan du få alle de sunde fødevarer, du elsker, uden nogen af ​​de problemer, som ikke-veganske produkter nogle gange har. Mozzarella på pizza? Vær venlig! Pølse sandwich? Der er vegetarpølser.

4. Du behøver ikke spise skildpaddemad.

Grønkål bliver ofte forvekslet med skildpaddefoder – men tro det ikke, før du selv har prøvet det. Grønkål passer lækkert med chiafrø, sort peber og sojasovs. Så jokes til side.

Men hvis du virkelig ikke kan bruge det, har du to muligheder:

  1. Forklæd grønkål i en grøn smoothie

  2. Spis det ikke

Forretningshemmelighed: I modsætning til hvad mange tror, ​​behøver du ikke at kunne lide og spise grønkål for at være veganer. Til sundhed!

5. Din bankkonto vil være glad

En anden misforståelse, jeg stødte på, da jeg først blev veganer, var "Åh, det bliver dyrt, ikke? Er vegansk mad ikke dyrt?

Endnu en gang er svaret nej. Personligt bruger jeg ikke mere end 20 kroner om ugen på en købmand. Hvordan? Frugt og grønt er billigt.

Som studerende bodybuilder havde jeg brug for billige, praktiske produkter, som jeg kunne forberede i forvejen og var i stand til at ordne alt, hvad jeg havde brug for og mere til. Til denne dag kan mine retter koste 60p stykket. Jeg har altid linser, bønner, ris, pasta, nødder, frø, urter og krydderier i mit skab, jeg køber frisk frugt og grønt.

6. Du vil finde venner

Der er en joke med, at veganere ikke har venner. Seriøst, at gå veganer har givet mig muligheden for at arbejde med nye mennesker, deltage i arrangementer som VegFest og møde en masse mennesker, som jeg kommer godt ud af det med. Det var fantastisk for mit sociale liv.

En anden myte er, at du vil miste alle dine eksisterende venner, når du bliver veganer. Forkert! Jeg har opdaget, at mine venner er meget modtagelige over for min livsstil, og mange af dem anerkender veganere som en indflydelse, deler deres tanker og spørger om råd. Jeg er beæret over at hjælpe: det er så rart at støtte folk i det, de virkelig tror på!

Tip: Folk vil tage mere, end du tror. Selvom de er lidt tøvende i starten, hvis du væbner dig med al den nødvendige information og forbereder dig på spørgsmål og vittigheder, vil folk til sidst se, at du virkelig trives.

7. Du vil redde liv

Det er ret indlysende, at hvis du ikke spiser dyr, redder du liv (198 dyr for hver veganer, for at være præcis). Mindre efterspørgsel betyder mindre produktion og mindre slagtning.

Men hvad med de andre liv, du redder i processen?

Jeg taler om dig. Du redder dig selv. Med dokumentarfilm om de sundhedsmæssige fordele ved veganisme er det virkelig nemmere end nogensinde før at uddanne dig selv om de negative virkninger af at spise kød og andre animalske produkter. Når du virkelig tænker over det, er du så villig til at bytte dit liv ud med disse fødevarer, når der er så mange andre gode ting, du kan spise? Her er lidt stof til eftertanke til dig.

Giv en kommentar