Venner og fjender. Hvad hvis dine venner ikke deler din overbevisning om at være vegetar?

Det er sjovt, men da jeg blev vegetar, bekymrede jeg mig om, hvad mine venner ville tænke. Hvis det er sådan du har det, så venter du sandsynligvis en behagelig overraskelse. De fleste unge forstår, at det at være vegetar er et positivt skridt, der vil hjælpe med at redde mange dyr.

Det betyder dog ikke, at de vil slutte sig til dig, men nogle af dem vil bevæge sig i den retning. Georgina Harris, en XNUMX-årig beboer i Manchester, husker: "Alle mine venner syntes at det var fedt at være vegetar. Og mange mennesker sagde: "Åh ja, jeg er også vegetar," selvom de egentlig ikke var det." Selvfølgelig vil du møde mennesker, der vil gøre patetiske forsøg på at teste din tro på din tro. "Kaninmad er alt, hvad hun spiser", "Her kommer den lille kaninelsker." For det meste kommer folk med den slags kommentarer, fordi du ikke er bange for at åbne op og sige fra. Du skal have modet til at være anderledes, og du viser folk, at du er stærk, men det er de ikke, og det bekymrer dem.

Lenny Smith, en pige på seksten, blev plaget af sin fars ven med sine kommentarer. "Han generede mig altid med sine kommentarer om min overdrevne følelsesmæssighed, sagde, at jeg ikke lever i den virkelige verden. Han drillede mig, og selvom han havde et smil på læben, vidste jeg, at det ikke var sjovt, han sagde det med vrede. Han gjorde dette, fordi jeg er kvindelig og svag, eller af en anden grund. Han gik ofte på jagt og en søndag gik han til sin far og smed en død kanin på køkkenbordet lige foran mig og grinede. "Her er en smuk lille fluffy kanin til dig," sagde han. Jeg var så væmmet, at jeg for første gang fortalte ham, i ikke helt anstændige vendinger, hvad jeg synes om ham, men det var ikke hysterisk. Jeg tror, ​​han var chokeret."

Lennys historie lærer alle en lektie. Uanset hvad du gør, så vær rolig! Der går ikke længe før alle vænner sig til, at du er vegetar, jokesene om dig bliver kedelige og stopper. Reaktionen på din udtalelse om, at du er vegetar, vil være ægte interesse. Antallet af vegetarer rundt om i verden vokser hurtigt, så vær forberedt på spørgsmål som: "Hvad spiser du?". Northampton beboer Joanna Bates, XNUMX, siger: "Først spurgte mine venner mig, om jeg savnede kød, indtil de indså, at de foretrak min mad frem for deres egen. De begyndte også at forbinde kød med døde dyr, og fire ud af fem blev også vegetarer.”

Nogle håbefulde vegetarer giver op, fordi alle deres venner samles på lokale spisesteder. Dette var et alvorligt problem i de dage, hvor der ikke var noget vegetarisk alternativ, og endda chips blev kogt på oksekød. Du kan se, hvor stor en indflydelse vegetarisme har haft, fordi en af ​​de største fødevarekæder nu sælger veggieburgere og laver veggieoliechips.

Hvis du er inviteret til at besøge venner, skal du ikke betragte dette som et problem. Når først de finder ud af, at du er vegetar, vil de fleste forældre forsøge ikke at gøre det til et problem. Du kan hjælpe dem ved at give hints, såsom at sætte en grøntsags-"kød"-tærte i ovnen med deres mad og spise den sammen med dine venner. Nogle gange prøver venner og næsten altid fjender at finde svagheder i din tro. Det sjove er, at alle tror, ​​at han har de mest originale argumenter og argumenter. "Jeg er villig til at vædde på, at du vil spise dyr, hvis du ender på en øde ø, og du ikke har noget andet valg." Svaret – “Ja, det ville jeg nok have gjort, men jeg ville hellere have spist dig, hvis du var der” – dette svar har intet at gøre med produktionen af ​​kødprodukter, samt spørgsmålet. Og nu det mest spændende spørgsmål: vil du kysse en person, der spiser kød? Hvis ikke, så tror du måske, at dine valg er begrænsede.

På den anden side er en vidunderlig person stadig, og en vegetar kan være ved siden af ​​dig, rundt om hjørnet eller i klubben, du går til. Hvis du vil møde en ung vegetar, så gå til et sted, hvor sådanne mennesker samles: de lokale vegetariske samfund eller miljøgrupper eller dyrerettighedsaktivister. Hvis du vil møde en vegetarpige, skal du anvende de samme regler, den eneste forskel er, at det er meget nemmere, fordi der er dobbelt så mange vegetariske kvinder som mænd. På den anden side kan du selv bestemme, at du vil kysse en kødspiser, men prøv at overbevise ham og få ham til din side. Brug alle de samme metoder som i forhold til forældre – vis videoer af de forhold, dyr lever og dør under. Vær beslutsom og insister på, at du kun tager hen til et sted, hvor du kan vælge vegetarisk mad. Hvis din partner nægter at ændre sin kost, selv efter du har prøvet alt, så har du virkelig et alvorligt problem, og du er nødt til at træffe en svær beslutning – vil du ignorere ham eller hjælpe? På den anden side, hvis han respekterer dine synspunkter nok til at spise vegetarisk mad i dit nærvær, så kan du sige, at du er en vinder. Jeg har mødt nogle vegetarer, der prøver ikke engang at tale med kødspisere. Jeg håber ikke du bruger denne metode til at få folk på din side. Jeg kan med sikkerhed sige, baseret på min erfaring, at mange formåede at overbevise deres ledsagere om at nægte kød.

Giv en kommentar